Küvet satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?

19-10-2022 19:19
Küvet satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Küvet nedir?
 
    Küvet; yıkanmak için kullanılan tekne şeklindeki yapıdır ve banyolarda duşun tam altında konumlandırılmaktadır. Günümüzde çeşitli ebatlarda ve çeşitli modellerde küvetler mevcuttur ve banyolardaki duş şekline göre küvet seçimi yapılmaktadır. Küvetler, banyoların daha şık ve daha ferah görünmesine yardımcı olmaktadır. Banyo dekorasyonuna da ayrıca estetik bir görüntü sunan küvetler tamamen tercihe ve banyonun yapısına uygun olarak satın alınmalıdır. Günümüzde küvetler genellikle akrilik malzemeden üretilmektedir.
 
Küvet çeşitleri nelerdir?

     Yıkanmak için kullanılan küvetler çeşitleri ile günümüzde hemen hemen her evde kullanılmaktadır ve küvet çeşitleri ve modelleri şunlardır:
     • Oval küvetler
     • Düz küvetler
     • Ayaklı küvetler
     • Köşe küvetler
     • Dikdörtgen küvetler
     • Kare küvetler
     • Yuvarlak küvetler
        Küvet rengi genelde beyaz olup, talebe göre siyah ve kırmızı olarak özel üretim yapılabilmektedir. Küvet satın alırken nelere dikkat edilmeli? Küvet satın alacak olan kişilerin küvet seçimi sırasında dikkat etmesi gereken bazı noktalar şu şekilde sıralanabilir:
    • Küvet seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta duş alanınıza uygun ölçülerde bir seçim yapılmasıdır.
    • Banyo alan ölçülerine uygun küvet seçimi ile birlikte derinlik ve yükseklik önem arz eder.
    • Küveti kullanım sırasında hangi pozisyonda kullanacağınıza karar vermelisiniz ve seçiminizi ona göre yapmalısınız.
    • Akrilik kalitesine (kalınlığı) dikkat edilmelidir. 
    • Yıkanma esnasında güvenli ve ergonomik yapıda bir küvet olmasına dikkat edilmelidir.
 
Küvet fiyatları ne kadar?

     Küvet fiyatları; küvetin modeline ve satıldığı yere bağlı olarak farklılık göstermektedir. Küvet modellerine ve çeşitlerine sitemizi ziyaret ederek göz atabilirsiniz.
 
Küvet nasıl temizlenir? 
    Küvet temizliği hem banyonun düzeni hem de insan sağlığı açısından oldukça önemlidir. Küvet temizliği için birçok yöntem bulunmaktadır ve temizliğinin düzenli yapılması da çok önemlidir. Küvetler, suların kireçli olmasından dolayı git gide sararma yapabilir ve kireçlenme tarzında yapılar oluşturabilmektedir. Bu oluşumların giderilmesi için düzenli olarak küvet bakımının ve temizliğinin yapılması şarttır. Küvet yapım malzemesi ile kullanılacak olan temizlik ürününün uyumlu olması gerekmektedir ve aksi bir durumun yaşanması için küvete ters bir olumsuz etki bırakmaması için yüzeyle uyumlu olması gerekmektedir.
Sararan küvet nasıl beyazlatılır?
     Sararmış küvet, küvet kullanan her kişinin başına gelen bir durumdur ve evinde küvet bulunan kişilerin şikâyet ettiği durumlar arasındadır. Sararan küvetlerin temizliği normal zamandaki temizlikten biraz daha zor olmakta ve biraz fazla uğraştırmaktadır. Sararan bölgeleri temizlemek için küvetin yapım malzemesi ile uyumlu temizlik ürünleri kullanılmalıdır. Temizlik ürünleri dışında doğal yöntemlerle de temizlik yapmak isteyen birçok insan bulunmaktadır ve birçok doğal yöntem de sararan bölgelerde etkili olabilmektedir.
Küvet montajı nasıl yapılır?
    Banyo mobilyalarının ve banyo ürünlerinin montajı ne kadar iyi yapılmışsa banyo konforu da o kadar iyi olmaktadır. Küvet montajı mutlaka işin ustası olan bir kişi tarafından yapılmalıdır ve ileride aksi bir durumun yaşanmaması için uzman biri tarafından montaj yapılması oldukça önemlidir. Küvet montajı sırasında ilk aşama küvetin düz bir zemine oturmasıdır. Küvetin yer alacağı alanın gider aksamı küvet ile birleştirilir ve silikon yardımıyla küvet sabitlenir. Körüklü küvet troblemi kullanılarak küvet ile gider arasındaki bağlantı gerçekleştirilir. Küvetin panelleri küvetle birlikte gönderilmekte olup, tercihe göre yan panel yönü değiştirilebilir. Son adım olarak küvetin daha şık ve estetik görünmesi açısından kenar çıtalar da montaja dahil edilebilmektedir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.